۲۲ شهریور ۱۳۹۲، ۹:۴۰

نمایندگان انتقاد کردند:

برگزاری جلسات فرمایشی بدون راهکار برای احیای دریاچه ارومیه/ اجازه نمی دهیم مشکل ایجاد کنید

برگزاری جلسات فرمایشی بدون راهکار برای احیای دریاچه ارومیه/ اجازه نمی دهیم مشکل ایجاد کنید

ارومیه - خبرگزاری مهر: نمایندگان مردم آذربایجان غربی و شرقی از برگزاری جلسات فرمایشی بدون راهکار برای احیای دریاچه ارومیه،تکراری بودن مطالب و اجرایی نشدن طرح های علاج بخشی این پارک بین المللی انتقاد و خواستار ایجاد فرصتهای برابر در استانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه برای استفاده از منابع آب و حضور شخص رئیس جمهور در جلسات کارگروه ویژه نجات دریاچه ارومیه شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه در جلسه کارگروه ویژه نجات دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری برای دریاچه ارومیه در اتاق‌های شیشه‌ای تهران نتیجه‌ ندارد، افزود: زمانی تصمیمات کاربردی، مفید و قابل اجرا اتخاذ می‌شود که مقامات از نزدیک وضعیت بحرانی این دریاچه را مشاهده کنند.

محمد اسماعیل سعیدی خواستار ایجاد تیم کارشناسی قوی در شاخه‌ های مختلف برای احیای دریاچه ارومیه شد و با بیان اینکه اعضای این تیم باید از نزدیک وضعیت دریاچه و شرایط جغرافیایی و تغییرات اقلیمی را مورد مطالعه قرار دهند، اظهار داشت: متاسفانه پل میانگذر دریاچه ارومی، چاههای غیرمجاز و سدسازی از جمله عوامل مرگ دریاچه در افکار عمومی است.

جلسات فرمایشی و فاقد خروجی برگزار نشود

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه برگزاری همایش‌ و تکرار سخن‌ های گذشته دردی از دریاچه ارومیه دوا نکرده و روند خشک شدن دریاچه را متوقف نمی‌کند، گفت: بیشتر جلسات به دلیل ابعاد سیاسی برگزار می شود ولی سزاوار نیست تنها به این دلیل که در دوره‌ای وعده نجات دریاچه را داده‌ایم، به برپایی جلسات فرمایشی و فاقد خروجی مبادرت کنیم.

محمد قسیم عثمانی خواستار تخصیص ردیف بودجه مستقل به نام  دریاچه ارومیه در بودجه سالانه کشور شد و با تاکید بر اینکه چنین ردیف بودجه‌ای باید در سطح ملی و با نظارت ملی اعمال مدیریت شود، گفت: برگرداندن عظمت و زیبایی 20 سال قبل دریاچه ارومیه غیرممکن بوده و در صورت جاری شدن آب سدها به دریاچه این خطه شکوه و جلوه ابتدایی خود را به دست نمی‌آورد.

وی تعریف یک دریاچه هدف به عنوان دریاچه ارومیه در محل فعلی آن را راهکار مناسبی دانست و اظهار داشت: احیای کامل دریاچه غیرممکن است، ولی با تخصیص بودجه مستقل و مدیریت فرااستانی می‌توان یک دریاچه در ابعاد کوچک‌تر را ایجاد کرد.

تخصیص آب زرینه رود به میاندوآب بحران دریاچه ارومیه را بدنبال داشت

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با اشاره به اینکه سال 1374 آب دریاچه در بالاترین سطح خود در چند دهه اخیر قرار داشت، افزود: مشکل از وقتی آغاز شد که آب زرینه‌رود را به آذربایجان‌شرقی منتقل کردند و اکنون صحبت از انتقال آب ارس به شمال شرق دریاچه ارومیه می‌شود

جواد جهانگیرزاده  با بیان اینکه شمال شرق دریاچه ارومیه یعنی دشتهای آذربایجان شرقی، اظهار داشت: هم اکنون یک قطره از آب تلخه‌رود به دریاچه ارومیه نمی‌رسد، از طرفی جلوی انتقال آب ارس از پلدشت گرفته شده دوستان ما در آذربایجان شرقی توجه داشته باشند این بادها قبل از هرکسی در چشم خود تبریزیها می رود.

وی مشکل مبنایی دریاچه ارومیه را نبود ساختار دقیق و اصولی دانست و ادامه داد: امیدواریم جلسات بعدی با حضور شخص رئیس جمهور برگزار شود، چرا که  مسائلی که در این جلسه مطرح شد، برای ما تکراری بوده و نیازمند انجام اقدامات فوری و در راس آنها توقف طرحهای موازی احیای تالاب بین المللی دریاچه ارومیه هستیم.

اعتبار کافی وجود ندارد ولی 1800 میلیارد ریال صرف سد سازی می شود

وی با اشاره به بهره گیری از روش یونیزاسیون برای بارورسازی ابرها با هدف افزایش بارندگی در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه، ادامه داد: این اقدام سرطان را در منطقه افزایش خواهد داد همچنین خشک شدن دریاچه ارومیه موجب افزایش 1.8 درجه‌ای دمای استان شده، اعلام می شود اعتبار کافی وجود ندارد اما یک هزار و 800 میلیارد ریال صرف سدسازی شده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آقای وزیر شما یک میلیون نفر مردم ارومیه را چگونه می‌خواهید منتقل کنید، برای این جمعیت چگونه مسکن تهیه می شود، هزینه تهیه مسکن برای این مردم میزانی بالغ بر 300 هزار میلیارد ریال خواهد بود، کار دریاچه از بحران گذشته، دریاچه مرد و اکنون باید مشکی بپوشیم و در کنار آن به عزاداری مشغول باشیم.
 

کد خبر 2134455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha